Ingredienser
-
10 skivor rökt lax
-
2 st avokado
-
1 st citron
-
2 röda chili
-
2 st vårlök
-
färsk korianderkan ersättas med dill
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Halvera avokadon och gröp ur innehållet ner i en skål. Mosa fruktköttet och med gaffel. Riv ca 1 tsk citronzest från citronen. Hacka ena chilifrukten och löken. Blanda ner citronzest, lök, chili och lite citronsaft med avokadon. Salta och peppra efter smak. |
2
Klar
|
Lägg plastfolie över arbetsbordet. Placera laxskivorna på plastfolien så de överlappar varandra och bildar en plan yta. Se till att det är tätt så inte avokadoröran tränger ut på folien. Bred avokadoröran över laxen och rulla sedan ihop som en rulltårta. Rulla in laxrullen i plastfolien och lägg den i frysen ca 1 timme så den stelnar, vilket gör det lättare att skära upp i bitar senare. |
3
Klar
|
Ta bort plasten från laxrullen och skär den i lagom stora bitar, ca 24 st. Hacka eller skiva den andra chilifrukten. Lägg upp laxbitarna på ett serveringsfat och dekorera med chili och koriander (alt. dill). |