Ingredienser
-
10 st spansk peppar
-
2 st habanero
-
5 st poblano chiliAlt. anchochili
Tips
Torkad poblano chili kallas anchochili, så det går bra att ersätta poblano med anchochili om du hittar dessa i butiken. Anchochili kan vara lite svårt att hitta i mindre butiker, men brukar finnas i lite mer välsorterade butiker. Habanero är en väldigt stark chili, så använd den färdiga kryddan med måtta.
Steg
1
Klar
10-12 timmar
|
Sätt ugnen på 100ºC. Sprid ut chilin på en ugnsplåt, bäst blir det om man använder en perforerad ugnsplåt. Låt chilin torka helt i ugnen, vilket tar ca 10-12 timmar beroende på storlek. Känn efter så att chilin torkat helt igenom innan du mal allt. |
2
Klar
5 min
|
Mortla den torkade chilin till ett grovt pulver. Man kan även använda en kaffekvarn med knivar. Häll den nymalda chilin i en kryddburk. Vill du inte använda all chili direkt, kan du förvara den torkade chilin i lufttäta burkar. |