Tortilla med falafel och bönsallad

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
20 st falafel
4 st tortillas
400 g vita bönor
5 st tomater
1 st lök(ar)
40 g persilja
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk spiskummin
flingsalt
svartpeppar
Yoghurtsås
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl grekisk yoghurt
0.5 st gurka
salt

Tortilla med falafel och bönsallad

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Yoghurtsås

Tips

Dela

För enkelhetens skull kan man använda sig av färdig falafel och tortilla, men det blir såklart bäst om man tillverkar båda själv.

Steg

1
Klar

Hacka vitlöken och fräs lätt i en stekpanna med olivolja tills den får lite färg. Rör ner vitlöken tillsammans med oljan i en skål med yoghurten. Skär gurkan till tunna stavar och blanda ner i såsen. Låt gärna stå i kylskåp och låt dra en stund innan servering.

2
Klar

Häll vita bönar i en stor skål (skölj av innan ordentligt om det är bönor på burk). Mosa bönorna lätt med en gaffel. Tärna upp tomaterna, finhacka rödlöken och hacka persiljan. Häll ner i skålen med bönorna. Tillsätt olja, vinäger, spiskummin. Smaka av med flingsalt (krossa mellan fingrarna) och peppar. Blanda allt.

3
Klar

Tillaga falafeln och värm på pitabröden. Fyll tortillan med bönsalladen, falafel och yoghurtsåsen.

föregående
Fläskkotlett med svampsås
nästa
Fruktkompott med lemon curd-visp
föregående
Fläskkotlett med svampsås
nästa
Fruktkompott med lemon curd-visp

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.