Ingredienser
-
450 g kycklingfilé
-
1 l hönsbuljong
-
4 st tortillas
-
150 g vitkål
-
2 st avokado
-
½ gurka
-
1 salladslökar
-
50 g rödbetsgroddar
-
Sesamdressing
-
1 ägg
-
2 msk majonnäs
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
1 tsk sesamolja
-
1 tsk honung
-
cayennepeppar
-
salt
Tips
Steg
1
Klar
|
Lägg kycklingfiléerna i en kastrull tillsammans med hönsbuljongen och låt koka i ca 1 timme. När kycklingen kokat klart, ta upp dem och dra isär köttet med två gafflar till strimlor. Spara lite av buljongen för att fukta ner köttet lite. |
2
Klar
|
Strimla vitkålen och salladslöken samt skiva avokadon. Hyvla gurkan. Koka ägget i 4 minuter. Skala och lägg det i en bunke. Mixa ihop ägget med majonnäs, vinäger, sesamolja, och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar. Värm på tortillabröden i en torr stekpanna. |
3
Klar
|
Lägg kycklingen och grönsakerna på tortillabrödet och ringla över dressing. Rulla ihop och servera. |