Wrap med kyckling och avokado

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
450 g kycklingfilé
1 l hönsbuljong
4 st tortillas
150 g vitkål
2 st avokado
½ gurka
1 salladslökar
50 g rödbetsgroddar
Sesamdressing
1 ägg
2 msk majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
cayennepeppar
salt

Wrap med kyckling och avokado

  • 1h 20 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Sesamdressing

Tips

Dela

För att göra wrapen snabbare kan man köpa färdiggrillad kyckling som man strimlar istället.

Steg

1
Klar

Lägg kycklingfiléerna i en kastrull tillsammans med hönsbuljongen och låt koka i ca 1 timme. När kycklingen kokat klart, ta upp dem och dra isär köttet med två gafflar till strimlor. Spara lite av buljongen för att fukta ner köttet lite.

2
Klar

Strimla vitkålen och salladslöken samt skiva avokadon. Hyvla gurkan. Koka ägget i 4 minuter. Skala och lägg det i en bunke. Mixa ihop ägget med majonnäs, vinäger, sesamolja, och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar. Värm på tortillabröden i en torr stekpanna.

3
Klar

Lägg kycklingen och grönsakerna på tortillabrödet och ringla över dressing. Rulla ihop och servera.

föregående
Bearnaisesås
nästa
Crêpes med ricotta och spenat
föregående
Bearnaisesås
nästa
Crêpes med ricotta och spenat

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.