Ingredienser
-
8 st potatis(ar)beroende på storlek
-
600 g köttfärsBland- eller nötfärs
-
1 st lök(ar)
-
0.5 dl grädde
-
0.5 dl mjölk
-
1 ägg
-
1 dl ströbröd
-
1 dl vatten
-
1 msk koncentrerad kalvfond
-
1 msk japansk soja
-
olivolja
-
smör
-
salt & peppar
-
Stekt lök
-
2 stora gula lök(ar)
-
2 krm socker
-
smör
-
Skysås
-
3 dl vatten
-
1 dl grädde
-
20 g smör
-
1.5 msk mjöl
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skala löken och hacka den fint. Bryn löken i lite smör. Blanda grädde, mjölk, ägg, den frästa löken, ströbröd och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund. |
2
Klar
|
|
3
Klar
|
|
4
Klar
|
|
5
Klar
|
SkysåsTa ur biffarna från pannan. Häll ner vattnet i pannan och vispa snabbt så allt i botten lossnar. Sila ev. såsen om du inte villa ha med resterna från stekningen. Vispa ner grädden och salta och peppra efter smak. Låt sjuda ett par minuter. Gör en toppredning av mjölet och vispa ner till önskad konsistens. Klicka ner smöret och rör runt tills de smält. |
6
Klar
|
Fräs snabbt på löken en gång till och lägg ett lager ovanpå den färdigstekta biffen. Servera med kokt potatis, pressgurka och lingonsylt. |