Pannbiff med lök

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 st potatis(ar) beroende på storlek
600 g köttfärs Bland- eller nötfärs
1 st lök(ar)
0.5 dl grädde
0.5 dl mjölk
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk japansk soja
olivolja
smör
salt & peppar
Stekt lök
2 stora gula lök(ar)
2 krm socker
smör
Skysås
3 dl vatten
1 dl grädde
20 g smör
1.5 msk mjöl
salt & peppar

Pannbiff med lök

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Stekt lök

  • Skysås

Steg

1
Klar

Skala löken och hacka den fint. Bryn löken i lite smör. Blanda grädde, mjölk, ägg, den frästa löken, ströbröd och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.

2
Klar

Lägg köttfärsen i en bunke och häll ner ströbrödssmeten, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda noga ihop till en jämn smet. Du kan provsteka en lite bit för att smaka av. Ställ köttfärsen åt sidan.

3
Klar

Skala de andra lökarna, halvera dom och skär i tunna skivor. Stek dom gyllenbruna i smör, strö över en nypa socker och ställ åt sidan.

4
Klar

Forma fyra stora (eller åtta mindre) pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, ca 4–5 minuter på varje sida.

5
Klar

Skysås

Ta ur biffarna från pannan. Häll ner vattnet i pannan och vispa snabbt så allt i botten lossnar. Sila ev. såsen om du inte villa ha med resterna från stekningen. Vispa ner grädden och salta och peppra efter smak. Låt sjuda ett par minuter. Gör en toppredning av mjölet och vispa ner till önskad konsistens. Klicka ner smöret och rör runt tills de smält.

6
Klar

Fräs snabbt på löken en gång till och lägg ett lager ovanpå den färdigstekta biffen. Servera med kokt potatis, pressgurka och lingonsylt.

föregående
Fläskkotlett i ugn med gräddig sås
nästa
Lättgjord gräddglass
föregående
Fläskkotlett i ugn med gräddig sås
nästa
Lättgjord gräddglass

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.