Ingredienser
-
500 g färsk fettuccine
-
750 g små skogschampinjoner
-
2 pkt bacon
-
4 st vitlöksklyftor
-
3 dl grädde
-
1 krm cayennepeppar
-
2 st röd chili
-
olivolja
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skiva bacon i mindre bitar. Skölj och dela svampen i halvor (eller fjärdedelar om dom är större). Kärna ur chilin och hacka fint. Koka upp vatten till pastan. |
2
Klar
|
Fräs baconen i en stekpanna utan att det blir knaperstekt och ställ åt sidan. |
3
Klar
|
|
4
Klar
|
Häll ner svampröran i stekpannan och rör ihop. Salta och peppra. Slå över grädden och låt småputtra tills grädden blivit krämig. Rör runt då och då. |
5
Klar
|
Koka färskpastan ett par minuter. Servera pastan med bacon- och svampröran. |