Saffransbullar med mandelmassa

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
100g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
0.5 g saffran
50 g jäst
12 dl vetemjöl
hackad mandel
pärlsocker
Fyllning
100 g smör
250 g riven mandelmassa
3 msk socker
0.5 g saffran
1 msk ljus sirap
1 dl russin kan utelämnas

Saffransbullar med mandelmassa

En sats ger ca 24 bullar

  • 2 h
  • 1 portioner
  • Mellan
  • 250 ℃

Ingredienser

  • Fyllning

Tips

Dela

Du kan även halvera mängden jäst, och låta degen jäsa dubbel tid istället. Det tar lite längre tid, men brukar bli bättre smak.

Steg

1
Klar

Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Värm upp det till ca ca 37 grader (fingervarmt).

2
Klar
50 min

Smula jästen i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner salt, socker och mjöl, och arbeta till en jämn och smidig deg, gärna med en hushållsassistent. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 40 minuter.

3
Klar

Gör fyllningen

Lägg ner alla ingredienser till fyllningen i en bunke (förutom russin) och blanda ihop allt till en smet. Ställ åt sidan.

4
Klar

Gör bullarna

Dela degen i två delar och kavla ut bitarna till ca 1 cm tjock rektangel. Bre på fyllningen ovanpå degen, men lämna ca 1 cm på ena långkanten. Vill du ha russin, strö över lite ovanpå fyllningen. Rulla sedan ihop degen mot långkanten där du lämnade fritt från fyllning. Skär upp varje rulle i 12 bitar.

5
Klar
45 min

Lägg antingen bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar och jäs i ca 30 minuter. Pensla med lite vatten och strö över mandel och pärlsocker.

6
Klar
8 min

Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter, eller tills innertemperaturen är 97 ℃. Låt svalna och njut med lite glögg.

föregående
Gratinerad gnocchi med blomkål
nästa
Saffransbullar med mandelmassa & hallon
föregående
Gratinerad gnocchi med blomkål
nästa
Saffransbullar med mandelmassa & hallon

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.