Crêpes med ricotta och spenat

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
300 g, färsk spenat
500 g ricottaost
5 msk olivolja
150 g parmesanost
30 g smör
1.5 msk mjöl
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 krm muskotnöt
salt
peppar
Pannkakor
1 st ägg
2 dl mjölk
1 dl mjöl
smör
salt

Crêpes med ricotta och spenat

  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Pannkakor

Steg

1
Klar

Häll olivoljan i en panna och blanda ner spenaten. Krydda med lite salt och peppar. Fräs snabbt tills spenaten mjuknat något (ca 30 sekunder). Ta upp spenaten och finhacka den. Blanda ihop ricotta och spenat och ställ åt sidan.

2
Klar

Riv parmesanosten. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och häll i grädde, mjöl och muskotnöt. Krydda med lite salt och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknat något. Blanda ner parmesanosten och låt stå på svag värme. Blanda lite då och då så det inte bränner i botten.

3
Klar

Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Smörj in en stekpanna (ca 28 cm) med lite smör. Häll ner en knapp dl smet i stekpannan och stek pannkakorna tills ovansidan stelnat helt (den ska inte få färg). Vänd och stek ett par sekunder på andra sidan. Tillaga resten av smeten. Värm under tiden på fyllningen på låg temperatur tills den blivit varm. Blanda runt lite då och då så värmen fördelar sig.

4
Klar

Lägg ricottafyllningen på halva pannkakan och vik över den andra kanten. Häll över parmesansåsen och dekorera med färsk senat eller basilikablad. Servera gärna med en god sallad.

föregående
Wrap med kyckling och avokado
nästa
Rabarberpaj med marängtäcke
föregående
Wrap med kyckling och avokado
nästa
Rabarberpaj med marängtäcke

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.