Nudelwok med sötsurt fläskkött

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
600 g hel fläskkotletter
2 st paprika Ta gärna två olika färger
2 st morot
250 g nudlar
sesamfrön
Sötsur sås
50 ml soja
4 st vitlöksklyftor
50 g ketchup
120 g ananas Använd färsk eller fryst ananas, inte den på burk.
2 msk socker
4 msk vatten
2 st lime
2 msk sesamfrön

Nudelwok med sötsurt fläskkött

Egenskaper:
  • Laktosfri
  • 25 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Sötsur sås

Steg

1
Klar

Skala och finhacka vitlök. Riv limezest från båda limen och dela limen i klyftor. Kärna ut paprikorna och strimla i tunna skivor. Dela morötterna i halvor och skiva upp halvorna i 4-5 mm tjocka bitar. Skiva upp köttet i ca 1 cm tjocka strimlor.

2
Klar

Sötsur sås

Dela ev. ananasen i mindre bitar (ca 1x1 cm). Blanda ihop alla ingredienser till den sötsura såsen i en skål och ställ åt sidan.

3
Klar

Koka upp vatten med lite salt och koka nudlarna ca 7-8 minuter (eller enligt paketet) tills den är al dente.

4
Klar

Hetta upp olja i en wokpanna. Lägg ner det strimlade köttet och fräs på ett par minuter på hög värme. Tillsätt paprika och morötter och woka ytterligare 4-5 minuter. Tillsätt den sötsura såsen och stek allt under omrörning ett par minuter tills såsen tjocknat och köttet blir lite klibbigt.

Har du inte någon wokpanna går det även bra med stekpanna. Stek då grönsakerna först 3-4 minuter och ställ åt sidan. Stek sedan köttet ett par tre minuter, tillsätt sedan grönsakerna. Avsluta med den sötsura såsen på samma sätt som ovan.

5
Klar

Fördela nudlarna i tallrikar och lägg på wokblandningen. Toppa med sesamfrön och servera med en klyfta lime.

föregående
Korean style tortillas
nästa
Varm sallad med spenat och svamp
föregående
Korean style tortillas
nästa
Varm sallad med spenat och svamp

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.