Ingredienser
-
600 g falukorv
-
2 stora tomater
-
3 dl riven ostgärna lagrad
-
2 dl ris
-
Sås
-
2 dl mjölk
-
2 dl grädde
-
1 dl bostongurka
-
2 tsk dijonsenap
-
4 msk chilisås
-
1 msk majsena
-
2 tsk sambal oelek
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skriva falukorven i lagom tjocka skivor. Skiva tomaterna tunt. Varva falukorv och tomater i en ugnssäker form. |
2
Klar
|
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en bunke och vispa ihop. Smaksätt med salt och peppar. Styrkan kan justeras enligt smak genom mer eller mindre chilisås och sambal oelek. |
3
Klar
|
Häll såsen över falukorven och toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Koka riset under tiden. |