Frasig spenat och baconsallad

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 pkt bacon
2 skivor formfranska
600 g färsk spenat
4 msk olivolja

Frasig spenat och baconsallad

Egenskaper:
  • Laktosfri
  • 20 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Tips

Dela

För att få en lite matigare sallad, exempelvis som middag, kan lägga till kycklingfilé som är skurna i små tärningar. Stek kycklingen tills den är helt genomstekt och salta och peppra.

Steg

1
Klar

Skiva baconen en fina små bitar. Lägg dom i en kal stekpanna och sätt på medelhög värme och tillsätt 2 msk olivolja. Knaperstek baconen. Ta ur baconen ur stekpannan, men spara fettet. Skär bort kanterna på det vita brödet och tärna i lagom stora bitar (ca 1x1 cm). Vänd runt brödtärningarna i fettet från baconen och stek tills dom blir frasiga och gyllene. Ta ur krutongerna ur stekpannan och lägg åt sidan.

2
Klar

Riv itu spenaten eller strimla den. Häll ner resterande olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna och hetta upp. Blanda ner spenaten och fräs den snabbt tills bladen börjar sloka. Häll ner spenaten i en serveringsskål och strö över bacon och krutonger. Servera direkt.

föregående
Rabarberpaj med marängtäcke
nästa
Kallbryggt kaffe
föregående
Rabarberpaj med marängtäcke
nästa
Kallbryggt kaffe

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.