Ingredienser
-
1 pkt bacon
-
2 skivor formfranska
-
600 g färsk spenat
-
4 msk olivolja
Tips
För att få en lite matigare sallad, exempelvis som middag, kan lägga till kycklingfilé som är skurna i små tärningar. Stek kycklingen tills den är helt genomstekt och salta och peppra.
Steg
1
Klar
|
Skiva baconen en fina små bitar. Lägg dom i en kal stekpanna och sätt på medelhög värme och tillsätt 2 msk olivolja. Knaperstek baconen. Ta ur baconen ur stekpannan, men spara fettet. Skär bort kanterna på det vita brödet och tärna i lagom stora bitar (ca 1x1 cm). Vänd runt brödtärningarna i fettet från baconen och stek tills dom blir frasiga och gyllene. Ta ur krutongerna ur stekpannan och lägg åt sidan. |
2
Klar
|
Riv itu spenaten eller strimla den. Häll ner resterande olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna och hetta upp. Blanda ner spenaten och fräs den snabbt tills bladen börjar sloka. Häll ner spenaten i en serveringsskål och strö över bacon och krutonger. Servera direkt. |