Kaiserschmarrn (Kejsarpannkakor)

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
3.5 dl mjölk
130 g mjöl
6 ägg
3 msk socker kan ersättas med vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 vaniljstång kan uteslutas
smör
florsocker
Tillbehör
valfri bärkompott eller sylt

Kaiserschmarrn (Kejsarpannkakor)

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

1
Klar

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut inkråmet. Separera äggulorna från äggvitan. Häll ner mjölk, äggula och vanilj i en bunke och vispa ihop. Tillsätt mjöl och salt och vispa tills den är klumpfri.

2
Klar

I en annan bunke, vispa upp äggvitan tills den börjar styvna och vispa sedan ner socker. Vispa äggvitan tills den är hård och du kan vänta bunken upp och ner utan att det rinner ut. Vänd försiktigt ner äggvitan i pannkakssmeten tills det inte är några synliga klumpar kvar.

3
Klar

Värm på en (eller två om du har) stekpanna och smält en rejäl klick smör i den. Häll ner hälften av smeten i pannan och låt den steka på medelhög värme 6-7 minuter, tills botten blivit gyllenbrun. Vänd sedan pannkakan och stek den andra sidan 3-4 minuter. Lättast är att skjuta över pannkakan på en tallrik och lägga stekpannan ovanpå, och sedan flippa runt allt.

4
Klar

När pannkakan är genomstekt, ta två gafflar och riv sönder pannkakan i bitar och fräs på dom ytterligare någon minut. Rör runt bland bitarna ibland. Stek den andra pannkakan på samma sätt. Håll gärna den färdiga pannkakan varm i ugnen under tiden.

5
Klar

Dela upp pannkaksbitarna på fyra tallrikar och pudra med florsocker. Servera med en bärkompott eller sylt.

föregående
Läskande iste
nästa
Jordgubbssylt
föregående
Läskande iste
nästa
Jordgubbssylt

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.