Klassisk sockerkaka

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
225 g smör
3 ägg
2.5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ströbröd

Klassisk sockerkaka

Variera gärna med olika smaksättningar

  • 50 min
  • 14 portioner
  • Lätt
  • 175 °C

Ingredienser

Steg

1
Klar

Låt smöret till sockerkakan bli rumsvarmt. Smöra en sockerkaksform och täck ytan med ströbröd.

2
Klar

Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret, lättast med en elvisp eller matberedare. Rör sedan ner ett ägg åt gången i blandningen. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Smeten kommer bli ganska tjock.

3
Klar

Bred ut smeten jämt i formen med en spatel och grädda kakan i ca 40 minuter. Testa så sockerkakan är klar med en sticka, blir stickan kladdig låt den stå en stund till.

4
Klar

Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering.

föregående
Shawarmakrydda
nästa
Mockarutor / Kärleksmums
föregående
Shawarmakrydda
nästa
Mockarutor / Kärleksmums

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.