Ingredienser
-
225 g smör
-
3 ägg
-
2.5 dl socker
-
4 dl vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
ströbröd
Steg
1
Klar
|
Låt smöret till sockerkakan bli rumsvarmt. Smöra en sockerkaksform och täck ytan med ströbröd. |
2
Klar
|
Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret, lättast med en elvisp eller matberedare. Rör sedan ner ett ägg åt gången i blandningen. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Smeten kommer bli ganska tjock. |
3
Klar
|
Bred ut smeten jämt i formen med en spatel och grädda kakan i ca 40 minuter. Testa så sockerkakan är klar med en sticka, blir stickan kladdig låt den stå en stund till. |
4
Klar
|
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering. |