Ingredienser
-
5 dl grädde
-
1 burk kondenserad mjölk1 burk innehåller ca 390 g
-
Smaksättning
-
1 dl lemon curd
-
1.5 dl mango
-
1.5 dl hallon
-
1.5 dl jordgubbar
-
2 dl riven mörk eller ljus choklad
Steg
1
Klar
|
Vispa grädden fluffig, utan att den blir kompakt. |
2
Klar
|
Välj någon av smaksättningarna, eller vad du själv tycker är gott. Hallon behöver man passera för att slippa kärnor, mango och andra bär eller frukter blir bäst att puréa först om man inte vill ha bitar i glassen. Blanda sedan ner det tillsammans med den kondenserade mjölken. |
3
Klar
|
Vänd ner grädden i den kondenserade mjölken och ställ in i frysen i 8-10 timmar. Tina gärna upp glassen i 10-15 minuter innan den serveras. |