Ingredienser
-
600 g fusilli
-
10 st vitlöksklyftor
-
6 röda chilipeppar
-
2 krukor persilja
-
2,5 dl olivolja
-
ett par nypor flingsalt
Steg
1
Klar
|
Rensa ut chilifrukterna från kärnorna och skiva eller grovhacka den. Grovhacka vitlöken. Finhacka persiljan från båda krukorna. Spara ev. lite som garnering. |
2
Klar
|
Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög temperatur. Häll ner chilin, vitlöken och den finhackade persiljan. Fräs lätt på låg till medelhög temperatur utan att vitlöken bränns vid, och rör runt under tiden. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig i den varma oljan medan pastan kokar. |
3
Klar
|
Koka pastan al dente, tar ca 4-6 minuter. Häll ut vattnet och häll tillbaka den kokta pastan i grytan med olja och rör runt så allt fördelas i pastan. Häll upp på tallrikar, strö över några nypor flingsalt och garnera med lite färsk persilja och servera. |