Ingredienser
- 
                                          20 st falafel
- 
                                          4 st tortillas
- 
                                          400 g vita bönor
- 
                                          5 st tomater
- 
                                          1 st lök(ar)
- 
                                          40 g persilja
- 
                                          3 msk olivolja
- 
                                          2 msk vitvinsvinäger
- 
                                          1 tsk spiskummin
- 
                                          flingsalt
- 
                                          svartpeppar
- 
                                          Yoghurtsås
- 
                                          2 st vitlöksklyftor
- 
                                          1 msk olivolja
- 
                                          3 dl grekisk yoghurt
- 
                                          0.5 st gurka
- 
                                          salt
Tips
För enkelhetens skull kan man använda sig av färdig falafel och tortilla, men det blir såklart bäst om man tillverkar båda själv.
Steg
| 1 Klar | Hacka vitlöken och fräs lätt i en stekpanna med olivolja tills den får lite färg. Rör ner vitlöken tillsammans med oljan i en skål med yoghurten. Skär gurkan till tunna stavar och blanda ner i såsen. Låt gärna stå i kylskåp och låt dra en stund innan servering. | 
| 2 Klar | Häll vita bönar i en stor skål (skölj av innan ordentligt om det är bönor på burk). Mosa bönorna lätt med en gaffel. Tärna upp tomaterna, finhacka rödlöken och hacka persiljan. Häll ner i skålen med bönorna. Tillsätt olja, vinäger, spiskummin. Smaka av med flingsalt (krossa mellan fingrarna) och peppar. Blanda allt. | 
| 3 Klar | Tillaga falafeln och värm på pitabröden. Fyll tortillan med bönsalladen, falafel och yoghurtsåsen. | 







 
                 
                



