Klassiska pannkakor

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 st ägg
8 dl mjöl
16 dl mjölk
1.5 tsk salt
2 msk socker Kan uteslutas

Klassiska pannkakor

  • 50-60 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Receptet ger ca 8 st pannkakor per person (beroende på storlek). Har man ex ärtsoppa innan kan man halvera receptet.

Steg

1
Klar

Häll ner hälften av mjölken i en bunke tillsammans med socker, salt, ägg och mjöl. Vispa kraftigt tills smeten är klumpfri. Vispa ner resten av mjölken.

2
Klar

Värm upp en eller flera stekpannor och klicka ner lite smör. Häll ner en knapp dl smet i pannan (för 26 cm stekpanna) och grädda pannkakan. Vänd den när den stelnat ovanpå. Upprepa tills alla pannkakor är klara. Lägg gärna pannkakorna i ugnen på 70 grader för att hålla dom varma under tiden.

3
Klar

Servera de nygräddade pannkakorna på klassiskt vis med lingon eller jordgubbssylt och vispad grädde, eller experimentera med lite roliga tillbehör.

föregående
Chili på högrev
nästa
Pan pizza
föregående
Chili på högrev
nästa
Pan pizza

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.