Banankaka

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
120 g smör
1.5 dl farinsocker
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
Topping
0.5 dl kokosflingor
150 g naturell cream cheese
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Banankaka

  • 1 h
  • 8 portioner
  • Mellan
  • 180 °C

Ingredienser

  • Topping

Steg

1
Klar

Starta och förvärm ugnen. Smörj en rund form (förslagsvis en med avtagbar kant) som är ca 26 cm i diameter.

2
Klar

Vispa ihop de rumsvarma smöret med farinsocker och ägg med en elvisp tills de blir fluffigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt väl och blanda ner i smeten tills det inte finns klumpar kvar.

3
Klar

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Låt sedan kakan svalna helt.

4
Klar

Topping

Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills den får färg. Vispa ihop cream cheese, socker och vaniljsocker till en jämn smet.

5
Klar

Fördela toppingen över hela kakan. Strö över den rostade kokosen. Servera med en god kopp kaffe.

föregående
Skomakarlåda
nästa
Fläskkotlett med svampsås
föregående
Skomakarlåda
nästa
Fläskkotlett med svampsås

2 kommentarer Göm kommentarer

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.