Ingredienser
- 
                                          6 äggulor
 - 
                                          500 g smör
 - 
                                          1 kvist dragon
 - 
                                          8 korn vitpeppar
 - 
                                          4 schalottenlök
 - 
                                          1 msk hackad persilja
 - 
                                          0.5 dl vitvinsvinäger
 - 
                                          1 dl vatten
 - 
                                          salt
 - 
                                          vitpeppar
 
Tips
Blir det sås över går det bra att ställa in den i kylskåpet. Då kommer den stelna och bli smör som kan läggas på ex. stekt kött. Att använda mixer fungerar på de flesta emulsionsåser för att få dom att hålla ihop bättre.
Steg
| 
                       1 
                        Klar 
                         | 
                    
                                             Smält smöret på svag värme i en liten kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när smöret smält och låt svalna något. Finhacka schalottenlöken och lägg ner i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Låt småkoka tills ca hälften av vätskan återstår. Sila av vätskan i en liten skål.  | 
                  
| 
                       2 
                        Klar 
                         | 
                    
                                             Häll gärna varmt/hett vatten i mixerns glasskål så glaset blir varmt, och töm sedan innan allt ska mixas ihop. Häll ner vätskan i en glasskålen och häll sedan ner äggulorna. Mixa ihop vätskan och äggulorna på lagom varvtal tills såsen tjocknat och fått en bra konsistens. Strila ner smöret sakta i skålen under tiden mixern kör, öka ev. varvtalet. När allt smör hällts ner i mixerskålen, låt den köra en stund tills såsen blivit tjock och krämig.  | 
                  
| 
                       3 
                        Klar 
                         | 
                    
                                             Häll över såsen i en skål och tillsätt persiljan och dragon och krydda med salt och peppar. Rör ner kryddorna och servera direkt.  | 
                  







                
                

