Bearnaisesås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
6 äggulor
500 g smör
1 kvist dragon
8 korn vitpeppar
4 schalottenlök
1 msk hackad persilja
0.5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
salt
vitpeppar

Bearnaisesås

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • 20 min
  • 6 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Tips

Dela

Blir det sås över går det bra att ställa in den i kylskåpet. Då kommer den stelna och bli smör som kan läggas på ex. stekt kött. Att använda mixer fungerar på de flesta emulsionsåser för att få dom att hålla ihop bättre.

Steg

1
Klar

Smält smöret på svag värme i en liten kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när smöret smält och låt svalna något. Finhacka schalottenlöken och lägg ner i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Låt småkoka tills ca hälften av vätskan återstår. Sila av vätskan i en liten skål.

2
Klar

Häll gärna varmt/hett vatten i mixerns glasskål så glaset blir varmt, och töm sedan innan allt ska mixas ihop. Häll ner vätskan i en glasskålen och häll sedan ner äggulorna. Mixa ihop vätskan och äggulorna på lagom varvtal tills såsen tjocknat och fått en bra konsistens. Strila ner smöret sakta i skålen under tiden mixern kör, öka ev. varvtalet. När allt smör hällts ner i mixerskålen, låt den köra en stund tills såsen blivit tjock och krämig.

3
Klar

Häll över såsen i en skål och tillsätt persiljan och dragon och krydda med salt och peppar. Rör ner kryddorna och servera direkt.

föregående
Ugnsbakad aubergine
nästa
Wrap med kyckling och avokado
föregående
Ugnsbakad aubergine
nästa
Wrap med kyckling och avokado

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.