Enkel fisksoppa

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
400 g fiskfilé Går även bra med djupfryst filé
2 st morötter
1 st purjolök
50 g haricoverts
1 liter fiskbuljong Använd fiskfond eller 2 tärningar
2 msk vetemjöl
1 tsk örtsalt Har du inte örtsalt går vanligt salt också
2 tsk dill
1 tsk gurkmeja
smör

Enkel fisksoppa

Lättsam mat för vardagen

  • 20 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar
5-8 min

Tina upp fiskfiléerna eller skölj av de färska filéerna. Tärna fisken i lagom stora bitar. Koka upp buljongen och låt sjuda en stund. Skala morötterna och halvera. Skiva upp i mindre bitar. Skölj purjolöken och skiva upp.

2
Klar
5 min

Fräs allt tillsammans under omrörning med lite smör i en gryta så de mjuknar något. Det ska inte ta färg. Strö över mjölet och späd långsamt med buljongen medan du rör om. Låt koka upp. Tillsätt örtsalt, dill och gurkmeja.

3
Klar
2-3 min

Lägg i fisken i soppan och låt sjuda under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Rör runt någon gång försiktigt så fisken inte går sönder. Smaka av och tillsätt ev. mer örtsalt om så behövs. Servera gärna med bröd.

föregående
Vietnamesisk soppa med dumpling
nästa
Hemgjord tacokrydda
föregående
Vietnamesisk soppa med dumpling
nästa
Hemgjord tacokrydda

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.