Ingredienser
-
120 g smör
-
1.5 dl farinsocker
-
2 ägg
-
2 mogna bananer
-
2 dl vetemjöl
-
1 msk bakpulver
-
0.5 tsk salt
-
Topping
-
0.5 dl kokosflingor
-
150 g naturell cream cheese
-
0.75 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
Steg
1
Klar
|
Starta och förvärm ugnen. Smörj en rund form (förslagsvis en med avtagbar kant) som är ca 26 cm i diameter. |
2
Klar
|
Vispa ihop de rumsvarma smöret med farinsocker och ägg med en elvisp tills de blir fluffigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt väl och blanda ner i smeten tills det inte finns klumpar kvar. |
3
Klar
|
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Låt sedan kakan svalna helt. |
4
Klar
|
ToppingRosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills den får färg. Vispa ihop cream cheese, socker och vaniljsocker till en jämn smet. |
5
Klar
|
Fördela toppingen över hela kakan. Strö över den rostade kokosen. Servera med en god kopp kaffe. |
2 kommentarer Göm kommentarer
När ska man använda ägg då?
Den hade jag missat ser jag, uppdaterat 🙂