Fettuccine med ricotta och sockerärter

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g fettuccine
200 g sockerärter
150 g rökt bog
150 g ricottaost
2 dl riven parmesanost
0.5 dl finskuren gräslök
rivet skal från 1 citron
smör
salt & peppar

Fettuccine med ricotta och sockerärter

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • 25 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skär bort de hårda kanterna från bogen och tärna i lagom bitar. Fräs tärningarna i smör tills de får en vacker färg och ställ åt sidan.

2
Klar

Koka färsk fettuccine al dente (normalt ca 3-4 minuter) i saltat vatten. Blanda ner sockerärterna när det återstår ca 1 minut av koktiden. Låt pastan och sockerärterna rinna av, men spar ca 3 dl av kokvattnet.

3
Klar

Häll tillbaka pastan och sockerärterna i grytan och rör ner ricottaosten och ca 1,5 dl av kokvattnet. Strö över parmesanosten, den stekta bogen, rivet citronskal och gräslöken. Rör runt lite lätt och tillsätt ev. mer av kokvattnet för att få en krämigare konsistens. Salta och peppra efter smak och servera.

föregående
Friterade potatisskivor
nästa
Pasta olio aglio
föregående
Friterade potatisskivor
nästa
Pasta olio aglio

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.