Ingredienser
-
500 g fettuccine
-
200 g sockerärter
-
150 g rökt bog
-
150 g ricottaost
-
2 dl riven parmesanost
-
0.5 dl finskuren gräslök
-
rivet skal från 1 citron
-
smör
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skär bort de hårda kanterna från bogen och tärna i lagom bitar. Fräs tärningarna i smör tills de får en vacker färg och ställ åt sidan. |
2
Klar
|
Koka färsk fettuccine al dente (normalt ca 3-4 minuter) i saltat vatten. Blanda ner sockerärterna när det återstår ca 1 minut av koktiden. Låt pastan och sockerärterna rinna av, men spar ca 3 dl av kokvattnet. |
3
Klar
|
Häll tillbaka pastan och sockerärterna i grytan och rör ner ricottaosten och ca 1,5 dl av kokvattnet. Strö över parmesanosten, den stekta bogen, rivet citronskal och gräslöken. Rör runt lite lätt och tillsätt ev. mer av kokvattnet för att få en krämigare konsistens. Salta och peppra efter smak och servera. |