Friterade potatisskivor

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 st potatis(ar)
frityrolja
salt

Friterade potatisskivor

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt

VARNING! Olja blir väldig hett! Ha alltid en stor handduk, brandfilt eller ett lock nära tills hands om oljan skulle ta eld. Häll under några som helst omständigheter aldrig vatten på brinnande olja!

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Mellan
  • 170 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala potatisen, eller borsta dom med rotborste för grövre karaktär. Skiva potatisen i ca 6-8 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin för jämnare resultat.

2
Klar

Värm olja till ca 160-170 grader i en stor traktörpanna eller stekpanna. Lägg ner potatisskivorna tills det täcker pannans yta. Lägg inte i för många åt gången, då de kan bli svårt att få jämn färg på alla. När potatisskivorna börjar få färg, ta upp dom och lägg på hushållspapper. Fritera resten av skivorna på samma sätt.

3
Klar

När alla potatisskivorna är friterade första gången, lägg tillbaka dom i oljan och ge potatisskivorna en sista omgång straxt innan servering. Låt rinna av i ett durkslag och salta lätt.

föregående
Gin och fläderdrink
nästa
Fettuccine med ricotta och sockerärter
föregående
Gin och fläderdrink
nästa
Fettuccine med ricotta och sockerärter

En kommentar Göm kommentarer

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.