Ingredienser
-
500 g färsk gnocchi
-
150 g riven ost ost
-
1 st mozzarella
-
1 lök(ar)
-
3 vitlöksklyftor
-
400 g krossade tomater
-
2 dl grädde
-
2 tsk oregano
-
2 tsk basilika
-
3 tsk paprikapulver
-
1 msk balsamvinäger
-
1 msk dijonsenap
-
färsk basilikakan uteslutas
-
salt & peppar
-
olivolja
Steg
1
Klar
|
Skala löken och finhacka den. Fräs löken i 1-2 msk olivolja i en stor ugnssäker stekpanna (26-28cm i diameter) tills den mjuknat något. Press ner vitlöken och tillsätt oregano och basilika. Små småfräsa en kort stund. |
2
Klar
|
Häll ner krossade tomater, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar. Rör ihop allt och låt puttra i ca 15 minuter, gärna under lock då det kan stänka lite. Rör ner grädden i tomatsåsen och koka upp. Låt sjuda ytterligare 4-5 minuter. |
3
Klar
|
Skiva upp mozzarellan. Vänd ner gnocchin i tomatsåsen och strö över osten. Fördela ut mozzarellan på toppen. Ställ in stekpannan i ugnen och gratinera i ca 10 minuter. |
4
Klar
|
Ta ur ugnen och låt svalna en stund. Toppa gärna med färsk basilika och servera direkt ut stekpannan tillsammans med någon god sallad. |