Ingredienser
-
340 g makaroner
-
1 gul lök(ar)
-
2 pkt bacon
-
4 ägg
-
4 dl mjölk
-
3 dl riven ostvariera gärna olika sorter
-
1 krm riven muskotnöt
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Förvärm ugnen och koka makaronerna enligt förpackningen. |
2
Klar
|
Skiva baconen i lagom stora bitar. Hacka löken fint. Fräs baconen i en stekpanna ett par minuter tills fettet börjar släppa och tillsätt sedan löken. Stek blandningen på medelhög värme 7-8 minuter tills baconen får lite färg och löken mjuknat. |
3
Klar
|
Vispa ihop äggen med mjölken och krydda med salt, peppar och muskot. |
4
Klar
|
Blanda baconblandningen med makaronerna och stjälp upp i en ugnssäker form. Häll över äggstanningen och toppa med osten. Lägg aluminiumfolie över och ställ mitt i ugnen i ca 30 minuter. |
5
Klar
|
Ta bort folien och grädda ytterligare ca 10-12 minuter tills den får lite färg. Kontrollera med en kniv att makaronilådan är klar i mitten, grädda ytterligare en stund annars. |
6
Klar
|
Servera sedan med lingonsylt och smält smör. |