Ingredienser
-
8 st ägg
-
8 dl mjöl
-
16 dl mjölk
-
1.5 tsk salt
-
2 msk sockerKan uteslutas
Tips
Receptet ger ca 8 st pannkakor per person (beroende på storlek). Har man ex ärtsoppa innan kan man halvera receptet.
Steg
1
Klar
|
Häll ner hälften av mjölken i en bunke tillsammans med socker, salt, ägg och mjöl. Vispa kraftigt tills smeten är klumpfri. Vispa ner resten av mjölken. |
2
Klar
|
Värm upp en eller flera stekpannor och klicka ner lite smör. Häll ner en knapp dl smet i pannan (för 26 cm stekpanna) och grädda pannkakan. Vänd den när den stelnat ovanpå. Upprepa tills alla pannkakor är klara. Lägg gärna pannkakorna i ugnen på 70 grader för att hålla dom varma under tiden. |
3
Klar
|
Servera de nygräddade pannkakorna på klassiskt vis med lingon eller jordgubbssylt och vispad grädde, eller experimentera med lite roliga tillbehör. |