Ingredienser
-
500 g färsk pappardelle
-
150 g basilikapesto
-
500 g körsbärstomat(er)
-
250 g mozzarella
-
1 kruka färsk basilika
-
olivolja
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Koka pastanVärm på en kastrull med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (normalt ca 3-4 minuter för färsk pasta). Slå av vattnet och blanda pastan med basilikapeston. |
2
Klar
|
Stek tomaternaHalvera körsbärstomaterna och skär mozzarellan i lagom stora bitar munsbitar. Värm på en stekpanna med någon matsked olivolja och stek tomaterna ett par minuter tills dom blir varma. Ta bort stekpannan från plattan och vänd ner mozzarellan. Salta och peppra efter smak. |
3
Klar
|
Fördela pastan på tallrikar och toppa med tomat och mozzarellablandningen. Ringla ev. över lite olivolja. Dekorera med färsk basilika och servera direkt. |