Pasta med lax och spenat

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
300 g pasta Rek. sort är penne eller skruvar
1 röd lök(ar)
2 vitlöksklyftor
1 citron
200 g rökt lax
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomat(er)
200 g babyspenat
olivolja
salt & peppar

Pasta med lax och spenat

  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Koka upp riklig mängd lätt saltat vatten och häll ner pastan. Koka pastan tills den är al dente, ca 7-8 minuter. Spara ca 1 dl pastavatten och häll av resten när det kokat klart.

2
Klar

Skala, halvera och skiva löken tunt. Kala och finhacka vitlöken. Tvätta ev. citronen och riv citronzest. Halvera citronen och press ut saften. Strimla den rökta laxen. Halvera körsbärstomaterna.

3
Klar

Stek lök och vitlök i en matsked olivolja någon minut på medelhög värme. Tillsätt lax, crème fraiche, och 50 ml vatten. Sänk värmen något och låt småsjuda 2-3 minuter. Smaka av såsen med citronzest och någon matsked citronsaft, salt och peppar.

4
Klar

Vänd ner spenaten i såsen och låt sjuda till de mesta av vätskan kokat in. Tillsätt pastan och tomaterna i såsen. Höj värmen och tillsätt lite av pastavattnet i taget tills såsen blir krämigare. Servera i djupa tallrikar.

föregående
Inlagd västeråsgurka
nästa
Lingonsylt
föregående
Inlagd västeråsgurka
nästa
Lingonsylt

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.