Ingredienser
-
300 g pastaRek. sort är penne eller skruvar
-
1 röd lök(ar)
-
2 vitlöksklyftor
-
1 citron
-
200 g rökt lax
-
2 dl crème fraiche
-
250 g körsbärstomat(er)
-
200 g babyspenat
-
olivolja
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Koka upp riklig mängd lätt saltat vatten och häll ner pastan. Koka pastan tills den är al dente, ca 7-8 minuter. Spara ca 1 dl pastavatten och häll av resten när det kokat klart. |
2
Klar
|
Skala, halvera och skiva löken tunt. Kala och finhacka vitlöken. Tvätta ev. citronen och riv citronzest. Halvera citronen och press ut saften. Strimla den rökta laxen. Halvera körsbärstomaterna. |
3
Klar
|
Stek lök och vitlök i en matsked olivolja någon minut på medelhög värme. Tillsätt lax, crème fraiche, och 50 ml vatten. Sänk värmen något och låt småsjuda 2-3 minuter. Smaka av såsen med citronzest och någon matsked citronsaft, salt och peppar. |
4
Klar
|
Vänd ner spenaten i såsen och låt sjuda till de mesta av vätskan kokat in. Tillsätt pastan och tomaterna i såsen. Höj värmen och tillsätt lite av pastavattnet i taget tills såsen blir krämigare. Servera i djupa tallrikar. |