Ingredienser
-
4 ekologiska rödbeta
-
350 g salladsost
-
300 g blandad sallad
-
3 pkt bacon
-
salt
Tips
Byt gärna ut lite av salladen mot rödbetornas blad. Rödbetornas blad ger en vacker färg till salladen. Stjälkarna kan man använda ungefär som man använder sparris, ex blanchera eller steka i lite smör och salt.
Steg
1
Klar
|
Tvätta bort ev. jord och skär bort stjälkarna och bladen från rödbetorna. Koka upp saltat vatten och lägg ner rödbetorna. Låt koka i 15-20 minuter beroende på storlek. Skiva under tiden baconen fint och stek tills de blir lätt knaperstekta. |
2
Klar
|
När rödbetorna kokat klart, ta upp och skölja snabbt i kallt vatten. Dra av skalet med fingrarna, det ska lossna relativt lätt om de är färdiga. Skär rödbetorna i skivor eller klyftor och strö över någon nypa salt. |
3
Klar
|