Sallad med rödbetor och bacon

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 ekologiska rödbeta
350 g salladsost
300 g blandad sallad
3 pkt bacon
salt

Sallad med rödbetor och bacon

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegetariskt
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Byt gärna ut lite av salladen mot rödbetornas blad. Rödbetornas blad ger en vacker färg till salladen. Stjälkarna kan man använda ungefär som man använder sparris, ex blanchera eller steka i lite smör och salt.

Steg

1
Klar

Tvätta bort ev. jord och skär bort stjälkarna och bladen från rödbetorna. Koka upp saltat vatten och lägg ner rödbetorna. Låt koka i 15-20 minuter beroende på storlek. Skiva under tiden baconen fint och stek tills de blir lätt knaperstekta.

2
Klar

När rödbetorna kokat klart, ta upp och skölja snabbt i kallt vatten. Dra av skalet med fingrarna, det ska lossna relativt lätt om de är färdiga. Skär rödbetorna i skivor eller klyftor och strö över någon nypa salt.

3
Klar

Lägg sallad på tallrikar eller i skålar. Fördela rödbetorna över salladen. Smula sedan sönder salladsosten mellan fingrarna och fördela över salladen och toppa med den knaperstekta baconen och servera.

föregående
Pasta olio aglio
nästa
Färsfylld squash
föregående
Pasta olio aglio
nästa
Färsfylld squash

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.