Rödbetsbröd

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
5 dl rödbetsjuice
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk socker
4 tsk salt
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
18 dl mjöl mjöl spara lite till utbakning
Topping
1 ägg
5 msk sesamfrön

Rödbetsbröd

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 2h 30 min
  • 2 portioner
  • Mellan
  • 230 ℃

Ingredienser

  • Topping

Steg

1
Klar
60 min

Blanda rödbetsjuicen och mjölken och värm upp till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och slå över degspadet och lös upp jästen. Tillsätt salt, socker, ägg och smör. Tillsätt lite mjöl åt gången och arbeta degen smidig i 6-10 minuter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter under en bakduk.

2
Klar
60 min

Dela ut degen i två lika stora bitar och forma till två bröd. Vrid degen ett halvt varv och lägg degen i en jäskorg eller direkt på en bakplåt. Låt jäsa ytterligare 45 minuter under en bakduk. Vispa upp ett ägg och pensla bröden och strö över sesamfröna.

3
Klar
20 min

Ställ in en ugnsform när du startar ugnen och slå på ett par dl vatten när du sätter in brödet. Baka bröden tills innertemperaturen är 96 ℃, ca 20 minuter. Öppna ugnen och släpp ut vattenångan efter ca 8 minuter.

föregående
French toast med fruktsallad
nästa
Hot pot med kokosyoghurt
föregående
French toast med fruktsallad
nästa
Hot pot med kokosyoghurt

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.