Ingredienser
-
5 dl rödbetsjuice
-
1 dl mjölk
-
25 g jäst
-
2 tsk socker
-
4 tsk salt
-
2 ägg
-
100 g rumsvarmt smör
-
18 dl mjöl mjölspara lite till utbakning
-
Topping
-
1 ägg
-
5 msk sesamfrön
Steg
1
Klar
60 min
|
Blanda rödbetsjuicen och mjölken och värm upp till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och slå över degspadet och lös upp jästen. Tillsätt salt, socker, ägg och smör. Tillsätt lite mjöl åt gången och arbeta degen smidig i 6-10 minuter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter under en bakduk. |
2
Klar
60 min
|
Dela ut degen i två lika stora bitar och forma till två bröd. Vrid degen ett halvt varv och lägg degen i en jäskorg eller direkt på en bakplåt. Låt jäsa ytterligare 45 minuter under en bakduk. Vispa upp ett ägg och pensla bröden och strö över sesamfröna. |
3
Klar
20 min
|
Ställ in en ugnsform när du startar ugnen och slå på ett par dl vatten när du sätter in brödet. Baka bröden tills innertemperaturen är 96 ℃, ca 20 minuter. Öppna ugnen och släpp ut vattenångan efter ca 8 minuter. |