Ingredienser
-
12 st potatis(ar)
-
500 g rimmat sidfläsk
-
3 dl mjölk
-
1 dl gräddekan ersättas med mjölk
-
50 g smör
-
0.5 tsk soja
-
2 msk vetemjöl
-
2 lök(ar)
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
25
|
Förvärm ugnen. Skala potatisen (eller servera oskalade) och koka upp i lätt saltat vatten, ca 20-25 min beroende på storlek. Skala löken och hacka grovt. |
2
Klar
20
|
Värm en sauteuse (eller kastrull) och smält smöret. Fräs löken på medelhög värme ca 10 minuter. Rör runt lite då och då för att undvika att löken blir bränd. Strö över mjölet och fräs någon minut till. Tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Smaka av med salt, peppar och soja och låt sjuda ca 10 minuter. Rör om då och då. |
3
Klar
15
|
Lägg fläsket på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 15 min, tills fläsket fått fin färg. Vänd gärna efter halva tiden för att få jämnare stekning. Alternativt stek fläsket i en stekpanna. |
4
Klar
|
Servera det stekta fläsket med löksås och potatis, och gärna rårörda lingon eller någon god sallad. |