Stekt fläsk med löksås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
12 st potatis(ar)
500 g rimmat sidfläsk
3 dl mjölk
1 dl grädde kan ersättas med mjölk
50 g smör
0.5 tsk soja
2 msk vetemjöl
2 lök(ar)
salt & peppar

Stekt fläsk med löksås

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Mellan
  • 225°C

Ingredienser

Steg

1
Klar
25

Förvärm ugnen. Skala potatisen (eller servera oskalade) och koka upp i lätt saltat vatten, ca 20-25 min beroende på storlek. Skala löken och hacka grovt.

2
Klar
20

Värm en sauteuse (eller kastrull) och smält smöret. Fräs löken på medelhög värme ca 10 minuter. Rör runt lite då och då för att undvika att löken blir bränd. Strö över mjölet och fräs någon minut till. Tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Smaka av med salt, peppar och soja och låt sjuda ca 10 minuter. Rör om då och då.

3
Klar
15

Lägg fläsket på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 15 min, tills fläsket fått fin färg. Vänd gärna efter halva tiden för att få jämnare stekning. Alternativt stek fläsket i en stekpanna.

4
Klar

Servera det stekta fläsket med löksås och potatis, och gärna rårörda lingon eller någon god sallad.

föregående
Scones
nästa
Äpple, jordgubb och passionssmoothie
föregående
Scones
nästa
Äpple, jordgubb och passionssmoothie

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.