Ingredienser
-
2 st morötter
-
4 st salladslökar
-
2 msk finhackad ingefära
-
2 st vitlöksklyftor
-
4 st torskfiléerca 150g
-
1 kruka koriander
-
4 msk ljus soja
-
4 tsk sesamolja
-
2 tsk socker
-
1 st lime
-
Tillbehör
-
potatis eller potatismos
Steg
1
Klar
|
Sätt ugnen på 200 ºC. Klipp till 4 ark av bakplåtspapper och 4 ark aluminiumfolie som är stora nog att innesluta fiskfiléerna. Lägg bakplåtspappret på aluminiumfolien. |
2
Klar
|
Skala morötterna och dem i tunna strimlor, ca 5 cm långa. Skiva salladslök och vitlök tunt. Blanda ihop allt tillsammans med ingefäran. Portionera upp grönsakerna på bakplåtspappret. |
3
Klar
|
Lägg fiskfiléerna uppe på grönsakerna och fördela lite koriander ovanpå. Ringa över soja och sesamolja. Strö över lite socker och lägg en skiva lime på toppen. |
4
Klar
|
Vik ihop paketen så de bli helt tillslutna. Ställ in i ugnen och baka fisken i ca 15 minuter. Öppna paketen och låt ånga av en en kort stund. Servera med nykokt potatis eller potatismos. |