Ingredienser
-
2 dl mjölk
-
2 dl grädde
-
5 äggulor
-
1 dl socker
-
2 tsk vaniljsocker
-
180 g mörk choklad
-
3 st gelatinblad
Tips
Vill man ha lite sting på chokladpuddingen kan man även blanda ner ett par kryddmått cayennepeppar. För en mer vuxen smak kan man ersätta en del av grädden med Baileys Irish Cream.
Steg
1
Klar
|
Lägg gelatinbladet i blöt. Koka snabbt upp mjölk och grädde i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa ihop äggulorna, strösockret och vaniljsockret till en pösig smet. |
2
Klar
|
Häll sakta ner ca ⅓ av den varma gräddmjölken i äggsmeten under omröring. Rör sedan ner äggsmeten i kastrullen med gräddmjölken under omrörning. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat. Den får absolut inte koka! Ta bort kastrullen från värmen. |
3
Klar
|
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner i kastrullen tillsammans med gelatinet. Rör tills chokladen smält och smeten får en slät och fin konsistens. |
4
Klar
|
Fördela smeten i portionsglas (eller en serveringsskål), och låt bli kall i kylskåpet ett par timmar. Servera med nyvispad grädde som toppas med riven choklad eller valfri bärkompott. |