Hemgjord Gnocchi

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
800 g mjölig potatis(ar)
8 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk olivolja
1 tsk salt

Hemgjord Gnocchi

Egenskaper:
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 45 min
  • 6 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala potatisen och koka den i salt vatten. Låt svalna.

2
Klar

Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet. Pressa potatisen ovanpå mjölet och gör en grop i potatisen. Kläck ner äggen i gropen och ringla över oljan. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Är det för kladdig så tillsätt försiktigt lite mer mjöl tills den inte kladdar längre.

3
Klar

Forma degen till tumstjocka rullar och skär upp i ca 2 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt mot en mjölad gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på den mjölade bänken eller på en skärbräda.

4
Klar

Koka upp vatten med lite salt och olivolja. Lägg ner gnocchin och koka i omgångar. Gnocchin är klara efter ca 3 minuter när dom flyter upp till ytan. Lyft upp gnocchin med en hålslev. Servera med något gott tillbehör.

föregående
Vitlökssås med citron och dill
nästa
Starksur nudel- och svampsallad
föregående
Vitlökssås med citron och dill
nästa
Starksur nudel- och svampsallad

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.