Ingredienser
-
800 g mjölig potatis(ar)
-
8 dl vetemjöl
-
2 ägg
-
1 msk olivolja
-
1 tsk salt
Steg
1
Klar
|
Skala potatisen och koka den i salt vatten. Låt svalna. |
2
Klar
|
Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet. Pressa potatisen ovanpå mjölet och gör en grop i potatisen. Kläck ner äggen i gropen och ringla över oljan. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Är det för kladdig så tillsätt försiktigt lite mer mjöl tills den inte kladdar längre. |
3
Klar
|
|
4
Klar
|
Koka upp vatten med lite salt och olivolja. Lägg ner gnocchin och koka i omgångar. Gnocchin är klara efter ca 3 minuter när dom flyter upp till ytan. Lyft upp gnocchin med en hålslev. Servera med något gott tillbehör. |