Krämig morotskaka

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
100 g osaltat smör
1.5 dl socker
4 ägg
3.5 dl vetemjöl
4 st fint rivna morötter
1 dl finhackade valnötter
2 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 krm riven muskotnöt
Garnering
450 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1.5 msk honung
valnötter

Krämig morotskaka

Egenskaper:
  • Innehåller nötter/frön
  • 45 min
  • 8 portioner
  • Mellan
  • 175 ℃

Ingredienser

  • Garnering

Steg

1
Klar

Värm upp ugnen till 175 ℃. Smörj två formar som är 20 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten (klipp till den så den passar i botten). Lägg smör och socker i en stor skål. Vispa med elvisp tills smeten är fluffig och ljus. Vispa ner äggen tillsammans med 1 msk mjöl. Sikta ner resten av mjölet och vänd ner morötter, valnötter, vaniljsocker, kanel och muskot.

2
Klar

Fördela smeten i formarna och grädda ca 25 minuter. Testa sockerkakan med en sticka, den ska vara torr när den dras ut. Har du termometer kan du mäta temperaturen, vid 98 ℃ är den klar. Låt kakorna svalna i formarna en stund och vänd sedan upp dem på ett galler. Ta bort bakplåtspappret och låt svalna helt.

3
Klar

Garnering

Vispa ihop färskosten, florsocker och honung i en stor bunke. Bred sedan ⅓ av krämen över ena kakan och lägg den andra ovanpå. Bred resten av krämen över och runt kakan. Krossa valnötterna något och garnera kakan. Servera med en god kopp kaffe.

föregående
Lyxiga laxrullar
nästa
Jungle Jive Vibe
föregående
Lyxiga laxrullar
nästa
Jungle Jive Vibe

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.