Ingredienser
-
100 g osaltat smör
-
1.5 dl socker
-
4 ägg
-
3.5 dl vetemjöl
-
4 st fint rivna morötter
-
1 dl finhackade valnötter
-
2 msk vaniljsocker
-
1 tsk kanel
-
1 krm riven muskotnöt
-
Garnering
-
450 g philadelphiaost
-
2 dl florsocker
-
1.5 msk honung
-
valnötter
Steg
1
Klar
|
Värm upp ugnen till 175 ℃. Smörj två formar som är 20 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten (klipp till den så den passar i botten). Lägg smör och socker i en stor skål. Vispa med elvisp tills smeten är fluffig och ljus. Vispa ner äggen tillsammans med 1 msk mjöl. Sikta ner resten av mjölet och vänd ner morötter, valnötter, vaniljsocker, kanel och muskot. |
2
Klar
|
Fördela smeten i formarna och grädda ca 25 minuter. Testa sockerkakan med en sticka, den ska vara torr när den dras ut. Har du termometer kan du mäta temperaturen, vid 98 ℃ är den klar. Låt kakorna svalna i formarna en stund och vänd sedan upp dem på ett galler. Ta bort bakplåtspappret och låt svalna helt. |
3
Klar
|
GarneringVispa ihop färskosten, florsocker och honung i en stor bunke. Bred sedan ⅓ av krämen över ena kakan och lägg den andra ovanpå. Bred resten av krämen över och runt kakan. Krossa valnötterna något och garnera kakan. Servera med en god kopp kaffe. |