Limebakad torsk

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 st morötter
4 st salladslökar
2 msk finhackad ingefära
2 st vitlöksklyftor
4 st torskfiléer ca 150g
1 kruka koriander
4 msk ljus soja
4 tsk sesamolja
2 tsk socker
1 st lime
Tillbehör
potatis eller potatismos

Limebakad torsk

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Innehåller nötter/frön
  • Laktosfri
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Mellan
  • 200 ºC

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 200 ºC. Klipp till 4 ark av bakplåtspapper och 4 ark aluminiumfolie som är stora nog att innesluta fiskfiléerna. Lägg bakplåtspappret på aluminiumfolien.

2
Klar

Skala morötterna och dem i tunna strimlor, ca 5 cm långa. Skiva salladslök och vitlök tunt. Blanda ihop allt tillsammans med ingefäran. Portionera upp grönsakerna på bakplåtspappret.

3
Klar

Lägg fiskfiléerna uppe på grönsakerna och fördela lite koriander ovanpå. Ringa över soja och sesamolja. Strö över lite socker och lägg en skiva lime på toppen.

4
Klar

Vik ihop paketen så de bli helt tillslutna. Ställ in i ugnen och baka fisken i ca 15 minuter. Öppna paketen och låt ånga av en en kort stund. Servera med nykokt potatis eller potatismos.

Lyxvafflor med rom
föregående
Lyxvåfflor med rom
nästa
Mammas baconbröd
Lyxvafflor med rom
föregående
Lyxvåfflor med rom
nästa
Mammas baconbröd

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.