Ingredienser
-
8 dl mjöl
-
100 g smör
-
1,5 msk bakpulver
-
4 dl filmjölkalt. mjölk
-
1,5 tsk salt
Steg
1
Klar
|
Värm upp ugnen. Skär smör i tunna skivor. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och smör tills smöret är finfördelat i mjölet. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. |
2
Klar
|
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i två delar och sedan i ytterligare fyra bitar. Platta till bullarna och lägg på en smord plåt. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors, och nagga sedan med en gaffel (valfritt). |
3
Klar
|
Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 min. Innertemperaturen ska vara ca 98-99 grader. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg. |