Ingredienser
- 
                                          8 dl mjöl
 - 
                                          100 g smör
 - 
                                          1,5 msk bakpulver
 - 
                                          4 dl filmjölkalt. mjölk
 - 
                                          1,5 tsk salt
 
Steg
| 
                       1 
                        Klar 
                         | 
                    
                                             Värm upp ugnen. Skär smör i tunna skivor. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och smör tills smöret är finfördelat i mjölet. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.  | 
                  
| 
                       2 
                        Klar 
                         | 
                    
                                             Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i två delar och sedan i ytterligare fyra bitar. Platta till bullarna och lägg på en smord plåt. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors, och nagga sedan med en gaffel (valfritt).  | 
                  
| 
                       3 
                        Klar 
                         | 
                    
                                             Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 min. Innertemperaturen ska vara ca 98-99 grader. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.  | 
                  





                
                



