Ingredienser
-
1,5 l färsk babyspenat
-
2 msk olivolja
-
150 g pancettaalt. kan man använda bacon
-
280g blandad svamp
-
Dessing
-
5 msk olivolja
-
1 msk balsamvinäger
-
1 tsk dijonsenap
-
1 krm socker
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
DressingHäll olivolja, vinägern, senapen, socker, salt och peppar i en skål. Vispa samman kraftigt. |
2
Klar
|
Skölj babyspenaten i kallt vatten och låt den rinna av. Lägg i en stor salladsskål. |
3
Klar
|
Tärna pancettan och skiva svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek pancettan i ca 3 minuter. Häll ner svampen och fräs ihop allt i ytterligare 3-4 minuter tills svampen mjuknat. Häll ner dressingen i stekpannan. |
4
Klar
|
Lägg ner svamp och pancettanmixen i skålen med babyspenaten. Vänd runt allt så det täcks av dressingen. Servera omedelbart. |