Varm sallad med spenat och svamp

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1,5 l färsk babyspenat
2 msk olivolja
150 g pancetta alt. kan man använda bacon
280g blandad svamp
Dessing
5 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 krm socker
salt & peppar

Varm sallad med spenat och svamp

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • 10 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Dessing

Steg

1
Klar

Dressing

Häll olivolja, vinägern, senapen, socker, salt och peppar i en skål. Vispa samman kraftigt.

2
Klar

Skölj babyspenaten i kallt vatten och låt den rinna av. Lägg i en stor salladsskål.

3
Klar

Tärna pancettan och skiva svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek pancettan i ca 3 minuter. Häll ner svampen och fräs ihop allt i ytterligare 3-4 minuter tills svampen mjuknat. Häll ner dressingen i stekpannan.

4
Klar

Lägg ner svamp och pancettanmixen i skålen med babyspenaten. Vänd runt allt så det täcks av dressingen. Servera omedelbart.

föregående
Nudelwok med sötsurt fläskkött
nästa
Kryddig svamp med pasta
föregående
Nudelwok med sötsurt fläskkött
nästa
Kryddig svamp med pasta

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.