Visst är det lätt att slänga mer ett paket tortilla när man är i affären? Det är faktiskt lika lätt att göra själv också, och du har i regel alla ingredienser hemma redan.

Ingredienser

Recept för 4 st  
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hett vatten

Tillagning

Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll på oljan och 0,75 dl kokhett vatten.Knåda degen i ca 5-6 minuter och tillsätt sedan resten av vattnet om degen är torr. Degen ska vara fast och smidig så den går att kavla ut. Låt degen stå i 15-20 minuter under en handduk eller i plastfolie.

Dela upp degen i 4 lika stora bitar och kvala ut dem tunt, ca 1 – 1,5 mm tjocka skivor. Stek i en torr stekpanna på medelhög temperatur i ca 30-60 sekunder på varje sida så brödet blir torra och får fin färg.

Lägg de stekta tortillabröden i en lätt fuktad handduk med folie runt så de inte torkar.

Tips

Använd hemgjorda tortillas till tacomiddagen, burrito eller till tortillapizza.