Ingredienser
-
3 st baugetter
-
1 dl olivolja
-
5 st vitlöksklyftor
-
1 nypa salt
-
Pålägg
-
4 st tomater
-
1 dl basilikahackad
-
2 msk olivolja
-
salt
-
peppar
Tips
Vill du ha lite större bröd till exempelvis förrätt kan du dela baguetten i två delar på längden istället för att skära den i bitar.
Steg
1
Klar
|
Dela baguetten i c:a 1 1/2 cm tjocka, sneda skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pressa ner vitlöken i oljan och pensla brödskivorna rikligt med den. Strö över en nypa salt över brödet. Ställ in skivorna i 200° varm ugn i 10–12 minuter. Vänd dem efter halva tiden. |
2
Klar
|
Hacka tomaterna fint och blanda ihop dem med övriga ingredienser. Lägg på tomatmixen precis före servering. Toppa gärna med hela basilikablad eller färsk oregano. |