Ingredienser
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 st, röd chili
-
4 cm ingefära
-
6 st salladslökar
-
3 citrongräs
-
1.5 l vatten
-
2 st tärningar hönsbuljong
-
2 msk fisksås
-
2 msk, ljus soja
-
2 st morötter
-
400 g risnudlar
-
grovmalen svartpeppar
-
Dumplings
-
6 dl vetemjöl
-
1 dl, kallt vatten
-
1 st citrongräs
-
400 g fläskfärs
-
1 msk fisksås
-
1 msk, ljus soja
-
grovmalen svartpeppar
Steg
1
Klar
|
DumplingsArbeta ihop mjöl och vatten till en deg. Finhacka citrongräset. Rör ihop fläskfärs, sojasås, fisksås, citrongräs och svartpeppar till en fast smet. Ta ca 1 msk av degen och arbeta ut den till en rund, tunn platta med händerna. Lägg ca 1 msk av färsblandningen i mitten av plattan. Vik ihop till en dumpling och nyp ihop kanterna runt färsen. Lägg åt sidan på en tallrik med en fuktig handduk över. |
2
Klar
|
Finhacka vitlök och chilin. Skala ingefäran och strimla den fint. Strimla även citrongräset och salladslöken. Koka upp vatten och lägg ner buljongtärningarna, vitlök, ingefära, citrongräs, pepparn och cirka hälften av salladslöken. Häll i fisksås och soja och låt koka upp. Koka buljongen ca 3 minuter utan lock. |
3
Klar
|
Lägg ner dumplingarna och låt sjuda 3-5 minuter, eller tills de är genomkokta. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skala och strimla morötterna mycket fint och låt koka med i soppan den sista minuten. |
4
Klar
|
Fördela risnudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och toppa med dumplings. Strö över resten av salladslöken och grovmalen svartpeppar. Servera rykande het. |