Ingredienser
-
75g sötmandel
-
5 st bittermandel
-
5 dl florsocker
-
1,5 msk vatten
Tips
Man kan köpa skållad mandel om man vill slippa den biten, eller hoppa över steget helt för mandelmassa av lite rustikare och grövre karaktär.
Steg
1
Klar
|
Skolla mandelnKoka upp vatten och häll ner mandlarna. Låt koka någon minut tills skalet börjar lossna. Häll bort vattnet och skölj till de kallnat. Skala mandlarna och torka torra med en handduk. |
2
Klar
|
Gör mandelmassanMixa mandel och florsocker i en matberedare till en massa som liknar fint mjöl. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en fin massa med lagom och jämn konsistens. |
3
Klar
|
Forma med fördel mandelmassan som en rulle i plastfolie om du inte behöver den direkt, och förvara den sedan i kylskåpet. |