Ingredienser
-
270 g jasminris
-
Sesam- och korianderdressing
-
1 st chili
-
15 g koriander
-
15 g ingefära
-
1 st vitlöksklyftor
-
1 msk sesamfrön
-
2 msk tomatpuré
-
2,5 msk japansk soja
-
1 msk socker
-
1 msk olja
-
1 msk vitvinsvinäger
-
2 msk vatten
-
Kalkonfärsbiffar
-
450 g kalkonfärs
-
15 g ingefära
-
0.5 dl ströbröd
-
3 dl pankoströbröd
-
0.25 dl mjölk
-
0,5 tsk salt
-
zest från 1 lime
-
Asiatisk gurksallad
-
2 st morot
-
1 st gurka
-
1 st limeendast saften
-
2 tsk japansk soja
-
15 g koriander
Steg
1
Klar
|
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. |
2
Klar
|
Sesam- och korianderdressingFinhacka röd chili och koriander. Skala och riv ingefäran fint. Lägg chili, koriander och hälften av den rivna ingefäran (resten används i biffarna), pressad vitlök, sesamfrön, socker, olja, tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten i en bunke. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing. |
3
Klar
|
Pankostekta kalkonfärsbiffarTvätta limen och riv det yttersta skalet för att få zest. Blanda ihop resten av den rivna ingefäran, limezest, mjölk, ströbröd, salt och kalkonfärs i en bunke. Forma färsen till 4 biffar. Lägg pankon på en tallrik. Vänd kalkonfärsbiffarna i panko och stek dem frasiga i en stekpanna med olja, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). |
4
Klar
|
Asiatisk gurksalladSkala och finstrimla morot. Strimla gurka. Lägg allt i en skål och blanda med pressad lime och japansk soja. Grovhacka koriander och strö över salladen. |
5
Klar
|
Servera de pankostekta kalkonfärsbiffarna med jasminris, sesam- och korianderdressing och asiatisk gurksallad. |