Udonnudlar

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
400 g vetemjöl
180 ml vatten
20 g salt
Tillbehör
pastamaskin

Udonnudlar

Egenskaper:
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
Kök:
  • 3 timmar
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

1
Klar

Blanda ihop salt och vatten tills de löst sig. Häll ner vattnet i mjölet, lite i taget, och arbeta ihop med fingrarna. Det ska vara en ganska hård deg. Arbeta ihop tills allt mjöl absorberats. Tillsätt några droppar vatten vid behov. Låt vila i en plastpåse i kylen ca 30 minuter.

2
Klar

Kavla degen på den tjockaste läget på pastamaskinen. Kör igenom degen, vik ihop, vänd 90 grader och kör igen tills degen får rätt konsistens. Har du inte en pastamaskin kan man använda kavel också. Gör detta ca 8 gånger och låt degen vila i kylskåpet igen i minst 2 timmar. Att degen får vila är viktigt för att få rätt textur och tuggmotstånd.

3
Klar

Ta fram degen och kavla den ca 3-5 mm tjock. Mjöla degen lätt och vik sedan ihop på längden. Skär sedan degen med en vass kniv i ca 2–3 mm tjocka strimlor.

4
Klar

Koka i rikligt med lättsaltat vatten ett par minuter, eller frys in. Använd nudlarna i en god buljongsoppa, exempelvis ramen.

föregående
Klassisk makaronilåda
nästa
Ingefärssnittar
föregående
Klassisk makaronilåda
nästa
Ingefärssnittar

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.