Vietnamesisk soppa med dumpling

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 st vitlöksklyftor
1 st, röd chili
4 cm ingefära
6 st salladslökar
3 citrongräs
1.5 l vatten
2 st tärningar hönsbuljong
2 msk fisksås
2 msk, ljus soja
2 st morötter
400 g risnudlar
grovmalen svartpeppar
Dumplings
6 dl vetemjöl
1 dl, kallt vatten
1 st citrongräs
400 g fläskfärs
1 msk fisksås
1 msk, ljus soja
grovmalen svartpeppar

Vietnamesisk soppa med dumpling

Köp färdiga dumplings för snabb kvällsmat

  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Dumplings

Steg

1
Klar

Dumplings

Arbeta ihop mjöl och vatten till en deg. Finhacka citrongräset. Rör ihop fläskfärs, sojasås, fisksås, citrongräs och svartpeppar till en fast smet. Ta ca 1 msk av degen och arbeta ut den till en rund, tunn platta med händerna. Lägg ca 1 msk av färsblandningen i mitten av plattan. Vik ihop till en dumpling och nyp ihop kanterna runt färsen. Lägg åt sidan på en tallrik med en fuktig handduk över.

2
Klar

Finhacka vitlök och chilin. Skala ingefäran och strimla den fint. Strimla även citrongräset och salladslöken. Koka upp vatten och lägg ner buljongtärningarna, vitlök, ingefära, citrongräs, pepparn och cirka hälften av salladslöken. Häll i fisksås och soja och låt koka upp. Koka buljongen ca 3 minuter utan lock.

3
Klar

Lägg ner dumplingarna och låt sjuda 3-5 minuter, eller tills de är genomkokta. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skala och strimla morötterna mycket fint och låt koka med i soppan den sista minuten.

4
Klar

Fördela risnudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och toppa med dumplings. Strö över resten av salladslöken och grovmalen svartpeppar. Servera rykande het.

föregående
Enkel Coleslaw
nästa
Enkel fisksoppa
föregående
Enkel Coleslaw
nästa
Enkel fisksoppa

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.