Tomatsås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk balsamvinäger
1 gul lök(ar)
2 vitlöksklyftor
3 msk råsocker
1 msk basilikapesto
1 dl hackad färsk basilika
2 msk olivolja
salt & peppar

Tomatsås

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 1h 10 min
  • 8 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Hacka lök och vitlök fint. Fräs lätt i en kastrull med olivoljan tills löken börjar mjukna och bli genomskinlig (ca 5-6 minuter). Löken får inte brännas eller ta färg. Häll ner resten av ingredienserna, förutom den färska basilikan och basilikapeston. Låt småputtra ca 1 timme.

2
Klar

Ta av från plattan och rör ner den färska basilikan och basilikapeston. Salta och peppra efter smak och låt smakerna dra in ett par minuter. Är såsen lite för syrlig, tillsätt lite mer råsocker tills rätt balans uppnås.

Receptet ger ca 8 dl sås.

föregående
Hot pot med kokosyoghurt
nästa
Ugnsbakad aubergine
föregående
Hot pot med kokosyoghurt
nästa
Ugnsbakad aubergine

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.