Ingredienser
-
2 bitar kycklingfilé
-
2 purjolök
-
2 paprika
-
2 morötter
-
4 msk tamarindpastakan ersättas med lika mängd Worcestershire sås om du inte hittar tamarindpasta
-
1 tärningar hönsbuljong
-
300 g risnudlar
-
1 kruka koriander
-
salt & peppar
-
Marinad
-
2 stjälkar citrongräs
-
4 vitlöksklyftor
-
2 gröna chili
-
6 msk olivolja
-
4 msk fisksås
-
2 tsk socker
-
1.5 dl vatten
Steg
1
Klar
|
Mariand till kycklingen |
2
Klar
|
Skär kycklingfilén i lagom stora bitar. Vänd ner kycklingen i marinaden och ställ åt sidan. |
3
Klar
|
|
4
Klar
|
Koka upp lätt saltat vatten till risnudlarna. Skiva resten av citrongräset tunt. Lägg ner nudlarna i vattnet tillsammans med citrongräs. Lyft bort kastrullen från spisen och låt nudlarna dra i vattnet ca 8 min (eller enl. paketet). Häll sedan av vattnet i en sil. |
5
Klar
|
Värm på en wokpanna (alt. traktörpanna) och slå på lite olja. Lyft ur kycklingen från marinaden och stek på hög värme tills det får en yta. Häll ner grönsakerna och fräs ihop allt ett par minuter. Tillsätt resten av marinaden tillsammans med tamarindpastan och smula ner hönsbuljongen. Blanda allt väl och låt sjuda 6-7 minuter. Rör om då och då. Plocka korianderblad från krukan och hacka grovt. Blanda ner hälften av koriandern i slutet av koktiden. |
6
Klar
|
Smaka av grytan och krydda ev med salt, peppar och ev. en nypa socker. Servera nudlarna tillsammans med kycklinggrytan. |