Ingredienser
-
1 kg potatis(ar)
-
300 g korvgärna olika sorter med god smak
-
2 pkt baconalt. stekfläsk
-
1 stor gul lök(ar)
-
2 msk balsamvinägerkan uteslutas
-
4 ägg
-
smör
-
salt & peppar
Tips
Vill man ha en mustigare pytt så kan man stuva allt i lite grädde. Gör detta på slutet efter allt är ihopblandat och låt koka ihop.
Steg
1
Klar
|
Skala potatisen och tärna upp den i lagom storlek. Lägg potatisen i en bunke med vatten under tiden. Dela korven på mitten och skiva upp. Hacka upp löken grovt. Skiva bacon (eller stekfläsk) i lite större bitar. |
2
Klar
|
Sila bort vattnet från potatisen och skölj snabbt en sista gång. Smält en rejäl klick smör en en stor kastrull eller traktörpanna. Stek potatisen så den får fin färg. Rör om ofta så det inte bränner fast i botten. Potatisen är färdig när den är genomstekt, men fortfarande har lite tuggmotstånd. |
3
Klar
|
Fräs under tiden bacon i en stekpanna på medelhög värme så fettet släpper. Tillsätt sedan löken och fräs ytterligare några minuter och blanda sedan ner korven. Fräs blandningen i ca 7-8 minuter. |
4
Klar
|
Häll bort överflödigt fett från stekpannan och tillsätt sedan vinägern (valfritt) och låt reducera ett par minuter. Blanda sedan ner köttblandningen i potatisen och rör runt. Salta och peppra efter smak. |
5
Klar
|
Servera pytt i pannan med nystekt ägg och rödbetor. |